Květák smažený v sýrovém těstíčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Květák
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Strouhanka
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 150.4 mg
  • Draslík 655.7 mg
  • Vláknina 8865 mg
  • Vitamín A 8865 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Vychladlý květák rozebereme na velké růžičky.

  • 2

    V misce rozkvedláme vejce se solí a pepřem, přisypeme strouhanku, strouhaný sýr, promícháme, rozředíme mlékem nebo smetanou a vypracujeme řidší těsto. Necháme chvilku odležet, než strouhanka nasákne tekutinu.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, růžičky obalíme v těstíčku a na másle osmažíme ze všech stran dorůžova. Můžeme smažit i ve fritovacím hrnci, potom na každou růžičku položíme kousek másla a necháme rozpustit.

Komentáře k receptu