Tajuanský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 450 g Salát římský
  • 3 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 961 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 127.8 mg
  • Draslík 387.3 mg
  • Vláknina 7361 mg
  • Vitamín A 7361 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

  • 2

    Krutony: Chléb nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme drcený česnek, nakrájený chléb a smažíme 1-2 minuty dokřupava. Vyjmeme kostičky a osušíme je na papírovém ubrousku.

  • 3

    Salát natrháme na menší kousky a vložíme do salátové mísy. Přidáme olej, citron, okořeníme podle chuti a promícháme.

  • 4

    Vejce nakrájíme na čtvrtky a podáme k salátu. Přidáme krutony, nastrouhaný parmezán a lehce promícháme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu