Jablečná žemlovka z toustového chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr krupice
  • 12 krajíc Chléb toastový
  • 1 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Džem meruňkový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 482.1 mg
  • Vláknina 18880 mg
  • Vitamín A 18880 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka dáme do velkého hrnce s cukrem a odměřeným množstvím vody. Trochu je podusíme doměkka a pak rozmačkáme vařečkou. Vložíme meruňkový džem a smícháme, aby se meruňky ochutily od jablka.

  • 2

    Krajíčky chleba potřeme máslem. Formu lehce vymažeme tukem a narovnáme do ní plátky. Polijeme jablečnou směsí a zbývající krajíčky pokryjeme jablečnou směs.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova a dokřupava. Podáváme horké.

Komentáře k receptu