Vařené artyčoky s dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Artyčoky
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1192 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 4009.7 mg
  • Vláknina 108419 mg
  • Vitamín A 108419 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Při mírné teplotě asi 20min povaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nasekáme. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky, petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.

  • 3

    Připravíme dresink. Smícháme ocet se solí, pepřem a cukrem. Postupně zašleháme olej, přidáme vejce, petrželku, šalotku a kapary.

  • 4

    Uvařené artyčoky podáváme přelité dresinkem.

Komentáře k receptu