Studená polévka s hovězím masem a pohankovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 320 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Ředkev
  • 20 g Česnek
  • 24 g Cukr krupice
  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 2 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Cibulka jarní
  • 50 g Okurka salátová
  • 100 g Oříšky piniové
  • 400 g Nudle pohankové
  • 9 ml Omáčka sójová
  • 15 ml Ocet vinný
  • 45 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Hrušky
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 166.2 mg
  • Draslík 437.3 mg
  • Vláknina 9628 mg
  • Vitamín A 9628 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso propláchneme pod studenou vodou a zbavíme šlach. Česnek a cibuli oloupeme. Očištěné maso přivedeme k varu a dále ho vaříme na mírném ohni asi jednu hodinu.

  • 2

    Po této době přidáme k vařícímu se masu cibuli a česnek a vaříme dalších 30 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a nakrájíme na jemné kousky. Z vychladlého vývaru odstraníme tuk a ve vývaru dobře rozmícháme připravenou kořenící omáčku. Okurku očistíme, podélně ji rozkrojíme a nakrájíme na šikmé plátky a na 20 minut ji dáme do slané vody. Po 20 minutách okurku ze slané vody vyjmeme a osušíme v utěrce. Ředkev oloupeme a nakrájíme na jemné kousky, které necháme 20 minut marinovat ve sladkokyselé marinádě. Hrušku oloupeme a nakrájíme na měsíčky a namočíme ji na 20 minut do cukrové vody. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Červenou papriku opláchneme a nakrájíme na jemné proužky. Vejce vložíme do osolené vody a uvaříme natvrdo. Potom vejce oloupeme a rozpůlíme. Nudle uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu a uvařené je propláchneme pod tekoucí studenou vodou, vytvarujeme je do tvaru hnízda a necháme okapat. Okapané nudle ve tvaru hnízda přendáme na misky nebo talíře, ozdobíme kousky vařeného masa, okurky, proužky papriky a polovinami vařeného vejce a naaranžované nudle a zeleninu zalijeme studeným vývarem. Podáváme studené.

  • 3

    Kořenící omáčka:

  • 4

    Suroviny na omáčku dobře promícháme.

  • 5

    Marináda na ředkev:

  • 6

    V octě dobře rozmícháme mletý červený pepř, sůl a cukr.

Komentáře k receptu