Bramborový salát s červenou řepou a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Červená řepa
  • 200 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 2330 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 729.2 mg
  • Vláknina 13324 mg
  • Vitamín A 13324 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a v ni uvaříme brambory se slupkou. Když jsou uvařené, scedíme je, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostky stejně velké, jako máme nakrájenou řepu. Brambory a řepu dáme do mísy, přidáme na malé kostky nakrájené okurky, polijeme octem, přisypeme cukr, posypeme nasekaným koprem, zalijeme jogurtem, dobře promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu