Černé nudle se sardelovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sardelové řezy
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Nudle domácí
  • 4 g Sépiový inkoust
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 40.6 mg
  • Draslík 182.7 mg
  • Vláknina 2694.3 mg
  • Vitamín A 2694.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme v osolené vodě se sépiovým inkoustem al dente.

  • 2

    Mezitím rozmixujeme sardelové řezy i s olejem, rozmačkaný česnek a citronovou kůru. Postupně přimixujeme rozpuštěné máslo. Ochutíme worchesterskou omáčkou, pepřem a nasekaným koprem.

  • 3

    Nudle scedíme, necháme okapat a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu