Cibulová polévka s koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 507 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 104.6 mg
 - Draslík 157 mg
 - Vláknina 2922.4 mg
 - Vitamín A 2922.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní celé oloupané cibule, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Mezitím z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku. Cibuli vyndáme, propasírujeme přes sítko zpátky do vývaru, přidáme jíšku, dobře promícháme, povaříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, posekaný kopr a odstavíme. V mléce rozkvedláme žloutek a přimícháme do polévky. Již nevaříme.
 - 
                                3
Porce polévky v talířích posypeme jemně pokrájenou jarní cibulkou.