Višňový koláč s hořkou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 185 g Máslo čerstvé
  • 100 g Vejce slepičí
  • 500 g Višně
  • 3 g Sůl
  • 100 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr moučkový
  • 140 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Čokoláda hořká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 100.2 mg
  • Vláknina 1600 mg
  • Vitamín A 1600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kuchyňském robotu smícháme mouku s 85 g másla a špetkou soli. Jakmile směs připomíná drobenku, přidáme moučkový cukr, jedno vejce a znovu promícháme. Směs se spojí a odtáhne od stěn nádoby. Těsto zabalíme do alobalu a dáme do ledničky na jednu hodinu vychladit.

  • 2

    Nastrouháme hořkou čokoládu. Omyjeme a vypeckujeme višně.

  • 3

    Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu.

  • 4

    Předehřejeme troubu na 160 °Celsia.

  • 5

    Těsto vyndáme z ledničky a nastrouháme přes hrubé struhadlo do koláčové formy o průměru 23 cm, vyložené pečícím papírem. Těsto stejnoměrně vymačkáme, nalijeme na něj čokoládovou náplň a pečeme 50 minut.

  • 6

    Hotový koláč necháme 15 minut vychladnout, potom ho vyndáme z formy a poklademe višněmi.

Komentáře k receptu