Ořechová nádivka do koláčů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 250 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Sirup bezinkový
  • 0.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 38.1 mg
  • Vláknina 1116.7 mg
  • Vitamín A 1116.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku svaříme krupicový cukr se studenou vodou a bezovým sirupem. Při vaření odstraníme pěnu. Směs vlijeme do misky vypláchnuté studenou vodou a mícháme, dokud nezbělá.

  • 2

    Mezitím utřeme máslo s moučkovým cukrem, vmícháme do svařeného cukru, přidáme strouhané ořechy a rum.

Komentáře k receptu