Kaše z červené řepy s kefírem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 10 g Kmín celý
  • 300 g Červená řepa
  • 50 g Máslo jihočeské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 l Voda pitná
  • 1 l Mléko kefírové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 423.2 mg
  • Vláknina 6216.7 mg
  • Vitamín A 6216.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu omyjeme, dáme do hrnce s osolenou vodou a podle velikosti vaříme doměkka přibližně 30 minut. Uvařenou scedíme, nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které uvaříme spolu s kmínem v hrnci s osolenou vodou. Měkké scedíme, vysypeme do mísy s řepou a spolu je rozšťoucháme na hladkou kaši. Nakonec dochutíme pepřem a ještě horkou kaši porcujeme na talíře.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpáleném másle osmahneme dokřupava. Chutnou cibulí posypeme každou porci kaše.

Komentáře k receptu