Gratinovaný pstruh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 47 g
- Sodík 884 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 199 mg
- Draslík 958.2 mg
- Vláknina 6350 mg
- Vitamín A 6350 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy očistíme, nasolíme i uvnitř, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet na tácu.
-
2
Mezitím nastrouháme sýr a cibuli nakrájíme na kolečka. Připravíme tenké plátky másla. Pekáč vymažeme máslem a rozložíme do něj poloviny pstruhů. Bohatě posypeme cibulí, poklademe plátky másla a posypeme paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, dokud cibule nezačne zlátnout.
-
3
Potom polijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme dalších 15 minut, až sýr zezlátne.