Gratinovaný pstruh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 884 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 958.2 mg
  • Vláknina 6350 mg
  • Vitamín A 6350 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy očistíme, nasolíme i uvnitř, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet na tácu.

  • 2

    Mezitím nastrouháme sýr a cibuli nakrájíme na kolečka. Připravíme tenké plátky másla. Pekáč vymažeme máslem a rozložíme do něj poloviny pstruhů. Bohatě posypeme cibulí, poklademe plátky másla a posypeme paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, dokud cibule nezačne zlátnout.

  • 3

    Potom polijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme dalších 15 minut, až sýr zezlátne.

Komentáře k receptu