Korejská polévka s masovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 267 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4.5 g Cibule
  • 190 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3.5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 1 g Sůl
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 2.8 g Česnek
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Cibulka jarní
  • 150 g Dýně
  • 250 g Fazolové klíčky
  • 15 g Oříšky piniové
  • 15 g Shiitake houby
  • 36 ml Omáčka sójová
  • 3.64 ml Olej stolní
  • 15 ml Balsamico ocet
  • 0.94 ml Olej sezamový
  • 9 ml Omáčka sojová světlá
  • 1 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.1 l Voda pitná
  • 2.1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1288 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 152.2 mg
  • Draslík 412.1 mg
  • Vláknina 8450 mg
  • Vitamín A 8450 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme na 1 hodinu do vody, potom je vysušíme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, cibulku nasekáme a stroužky nakrájíme. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a vaříme asi 30 minut. Po 30 minutách přidáme k vařícímu se masu česnek a cibuli a vaříme dalších 20 minut. Potom vývar scedíme přes utěrku, tekutinu dosolíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na drobné kousky. Z mouky, vody a soli připravíme těsto, které necháme 30 minut odpočinout zabalené v utěrce.

  • 2

    Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Nudličky dýně prosolíme a po 10 minutách vysušíme mnutím v utěrce. Z klíčků Mungo odkrájíme konečky, propláchneme je pod tekoucí vodou. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Jedno vejce usmažíme na pánvi tak, aby žloutek a bílek zůstal neporušen, a potom ho nakrájíme na kosočtverečky 2 x 2 cm a druhé vejce smícháme s moukou a vodou, takže nám vznikne těstíčko, do kterého vmícháme sekanou petržel. Z tohoto těstíčka usmažíme omeletu. Připravíme sójový ocet smícháním sójové omáčky, octa, lžíce vody a lžičky mletých piniových oříšků. Na rozpáleném oleji restujeme maso s houbami asi 3 minuty. Do vroucí osolené vody vhodíme očištěné výhonky Mungo a povaříme je asi 2 minuty, necháme vychladnout, osušíme je a nakrájíme na kousky. Dýňové nudličky zprudka osmahneme v pánvi a zchladíme. Nakrájené maso, dýni, houby a klíčky Munga smícháme. Z odpočatého těsta vyválíme plát a ten rozkrájíme na čtverce asi 7 x 7 cm.

  • 3

    Masové knedlíčky:

  • 4

    Na rozkrájené těsto rozdělíme připravenou masovou směs a na každý čtverec dáme po jednom piniovém oříšku. Všechny rohy každého čtverce pevně spojíme, takže nám vzniknou těstové šátečky, které uvaříme v páře tak, že do hrnce s vodou dáme pařák, který překryjeme utěrkou. Na utěrku v pařáku dáme plněné masové šátečky, které vaříme na prudkém ohni 5 minut.

  • 5

    Servírujeme teplé tak, že do misek nebo talířů dáme vařené masové šátečky, přelijeme je vývarem a ozdobíme kosočtverci usmaženého vejce a kousky vaječné omelety s petrželkou.

Komentáře k receptu