Suflé z brokolice s olivovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 455 g Brokolice
  • 2 g Sůl
  • 100 g Olivy černé
  • 100 ml Olej olivový
  • 285 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dkg Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 329.7 mg
  • Draslík 476.4 mg
  • Vláknina 9804.8 mg
  • Vitamín A 9804.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém množství osolené vody doměka (asi 15 minut) vaříme pokrájenou brokolici.

  • 2

    Troubu dáme vyhřát na 220°C. Čtyři malé kulaté formy na suflé pečlivě vymažeme máslem.

  • 3

    Oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme tuhý sníh.

  • 4

    Brokolici vyjmeme z vody, dáme do mixeru, přidáme žloutky,smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Přendáme do mísy a postupně vmícháme připravený sníh.

  • 5

    Hotovou směsí naplníme vymazané formičky na suflé. Dáme je do horké trouby a pečeme 20 - 25 minut, dokud těsto nevzejde a nezezlátne.

  • 6

    Vypeckované černé olivy, olivový olej, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu umixujeme v hladké pyré, které podáváme k suflé.

Komentáře k receptu