Zapečené špagety s čedarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 115 g Sýr Čedar
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 225 g Špagety, Makarony vařené
  • 40 g Máslo
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 špetka Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 35.3 mg
  • Draslík 474.4 mg
  • Vláknina 6965.1 mg
  • Vitamín A 6965.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    4 malé čtvercové zapékací mísy vymažeme máslem a do každé vložíme 1/4 špaget. Na špagety položíme na plátky nakrájená rajčata, posypeme najemno nakrájenou cibulí, oreganem s podle chuti osolíme a opepříme. Směs důkladně promícháme.

  • 2

    Čedar nakrájíme na plátky a naklademe do misek se směsí. Celou směs posypeme nastrouhaným parmazánem a v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zapékáme 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Podáváme horké.

Komentáře k receptu