Brynzové tyčinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sezam - semena
  • 300 g Sýr Brynza
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Vepřové škvarky
  • 30 g Kmín celý
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 69.3 mg
  • Draslík 246.3 mg
  • Vláknina 3615.2 mg
  • Vitamín A 3615.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál přesejeme mouku, posypeme kypřicím práškem, uprostřed uděláme důlek, do něho rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 150 g másla, pomleté škvarky, brynzu, nastrouhaný sýr, sezamové semínka. Vlijeme mléko a rukama vypracujeme vláčné těsto, které válečkem rozválíme, vykrajujeme tyčinky o průměru 1 cm v délce přibližně 8 cm. Skládáme je na máslem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem, hrubou solí, vložíme do předehřáté trouby a kde je pečeme do zlatohnědé barvy přibližně 20 minut.

  • 2

    Pozorně hlídejte průběh pečení, každá trouba peče trochu jinak.

Komentáře k receptu