Špagety s tomatovým pestem, mandlemi a piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 100 g Rajčata
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 60 g Oříšky piniové
  • 400 g Špagety
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 273.8 mg
  • Vláknina 4926.8 mg
  • Vitamín A 4926.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě povaříme asi 5 minut rajčata, která poté vyjmeme a necháme okapat. Vodu, ve které se rajčata vařila, odložíme stranou, nevyléváme. Na pánvi bez tuku dozlatova opražíme mandle a piniové oříšky. Nastrouháme parmezán. Rajčata, jádra a parmezán vložíme do mixéru a najemno rozmixujeme. Při mixování do směsi postupně přiléváme vodu z rajčat.

  • 2

    Bazalku a petrželku opláchneme a osušíme. Bylinky najemno nasekáme, takto připravené je přidáme do pesta, dochutíme solí, pepřem, cukrem a balzamikovým octem.

  • 3

    Ve osolené vodě uvaříme špagety dle návodu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je promícháme s pestem, naporcujeme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu