Salát bramborový s fazolemi a jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Brambory
  • 100 g Fazole červené
  • 125 g Fazole Borlotti
  • 250 g Salát hlávkový
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Šalotka
  • 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 586.6 mg
  • Vláknina 8360 mg
  • Vitamín A 8360 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtvrtky brambor vaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou 15 minut. Necháme okapat a dáme do misky. Brambory přidáme k jablku nakrájenému na kostičky, paprikám, pokrájené šalotce, fenyklu a míchaným fazolím a promícháme.

  • 2

    V misce ušleháme červený vinný ocet, hořčici, olivový olej, rozetřený česnek a nasekaný tymián a touto zálivkou přelijeme salát.

  • 3

    Talíř obložíme listy hlávkového salátu a bramborovou směs dáme doprostřed a ihned podáváme.

Komentáře k receptu