Zapečený krupicový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kompot ananasový
  • 60 g Cukr krupice
  • 80 g Krupice dětská
  • 20 g Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.6 l Mléko plnotučné
  • 1 dl Sirup Monin - jahodový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 104.2 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 930.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme vanilkový cukr, povaříme, za stálého míchání přisypeme krupici. Poté vaříme tak dlouho, aby krupice zhoustla a následně stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Do misky vložíme žloutky s cukrem, vyšleháme a vylijeme do uvařené krupice. Bílky vyšleháme, pomalu je přimícháme do vychladlé krupice.

  • 3

    Ananasový kompot scedíme, ananas nakrájíme na kostky, necháme odkapat.

  • 4

    Dortovou formu vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou a vlijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme kousky ananasu. Poté opět zalijeme uvařenou krupicí. Formu dáme do předehřáté trouby, pečeme 20 minut. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vylijeme na pečící se nákyp a vrátíme zpátky do trouby, kde necháme dopéct dalších 10 minut.

  • 5

    Upečený nákyp vytáhneme z trouby, po vychladnutí krájíme úhledné porce, naaranžujeme na talíře.

Komentáře k receptu