Mrkvový nákyp s tvarohem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 376 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 191.8 mg
- Draslík 106.5 mg
- Vláknina 9880.6 mg
- Vitamín A 9880.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky, vsypeme do kastrolu, osolíme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Mrkev vyjmeme, najemno nasekáme a smícháme s krupicí. 
- 
                                2Tvaroh s vejci a cukrem našleháme do pěny a vmícháme do mrkve. 
- 
                                3Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. 
- 
                                4Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova asi 25 minut. 
- 
                                5Podáváme s kopečkem zakysané smetany. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        