Rybí taštičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 kg Filé z aljašské tresky
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 409.2 mg
  • Draslík 108.9 mg
  • Vláknina 3918.3 mg
  • Vitamín A 3918.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okořeněné rybí filé osmahneme na pánvi.

  • 2

    Opražíme zvlášť na másle mouku, přidáme vodu, bobkový list a nasekanou petrželovou nať.

  • 3

    Necháme projít varem a dáme vychladnout.

  • 4

    Poté přilijeme citronovou šťávu.

  • 5

    Rozmačkáme vidličkou filé a smícháme s pokrájenými vejci a omáčkou z mouky.

  • 6

    Rozválíme listové těsto a rozkrájíme na čtverečky 5x5cm.

  • 7

    Na každý dáme lžičku rybí směsi, složíme je - přiložíme jednu na druhou a dáme na vymazaný plech a rozšlehaným vejcem potřeme.

  • 8

    Dáme na 30 minut péct.

Komentáře k receptu