Salát papájový
Suroviny
- 25 g Arašídy
 - 1 kávová lžička Chilli paprička
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Papaya
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1230.5 mg
 - Vláknina 25969.5 mg
 - Vitamín A 25969.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 258.1 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ušleháme rybí omáčku, olej, citronovou šťávu, chilli papričky a cukr. Dáme stranou, občas zamícháme, aby se cukr rozpustil.
 - 
                                2
Nastrouháme bílé zelí a dáme na servírovací mísu. Papáju oloupeme a překrojíme na poloviny. Vydlabeme jádra, dužinu nakrájíme na tenké plátky. Narovnáme na směs salátu a zelí.
 - 
                                3
Do misky s vroucí vodou namočíme na minutu rajčata, poté je oloupeme, odstraníme semínka a nasekáme dužinu. Dáme na salát.
 - 
                                4
Posypeme nakrájenými jarními cibulkami, arašídy. Zálivku ušleháme a přelijeme jí salát.
 - 
                                5
Ihned podáváme.