Plněné vepřové panenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1049 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 760 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 121.5 mg
 - Draslík 1845.5 mg
 - Vláknina 9000 mg
 - Vitamín A 9000 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme panenky a rozkrojíme podélně do dvou třetin. Naklepeme, osolíme a poklademe anglickou slaninou a uherským salámem, žampiony, pórkem a nakrájeným hermelínem na plátky. Každý plátek masa zavineme a zpevníme párátky.
 - 
                                2
Plněné panenky vložíme do pekáče a zasypeme cibulí, žampiony a nakrájenou slaninou.
 - 
                                3
Podlijeme 1,5dl vody.
 - 
                                4
1,5hodiny pečeme na 220 stupňů a podle potřeby podléváme.
 - 
                                5
Pár minut před dokončením dopékáme v odklopené nádobě, aby maso mělo zlatou barvu.