Maxipusinka - dezert Pavlova s kiwi a malinami
Suroviny
- 200 g Maliny
 - 220 g Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 3 ks Kiwi
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Meduňka
 - 1 polévková lžíce Likér krémový - Baileys
 - 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 34.4 mg
 - Draslík 164.5 mg
 - Vláknina 5067.5 mg
 - Vitamín A 5067.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
2 lžíce Maizeny - kukuřičný škrob rozmícháme s 2 lžícemi octa.
 - 
                                2
V míse vyšleháme 4 bílky, které mají pokojovou teplotu se špetkou soli. Postupně šleháme velmi mírně, po chvilce zvýšíme intenzitu šlehání, po lžících přidáme 220 g jemného krupicového cukru. Nakonec přidáme Maizenu s octem. Sníh musí být opravdu velmi hustý, měl by ztrojnásobit svůj objem.
 - 
                                3
Dortovou formu bez dna o průměru přibližně 23 cm vyložíme pečícím papírem a dáme ji i s papírem na plech. Pečící papír potřeme rozpuštěným máslem. Sníh dáme na plech do dortové formy, opatrně s formou zatřeseme, aby se těsto usadilo a vytvarujeme vyšší okraje. Poté formu opatrně sundáme, takže na plechu vznikne kopec sněhu.
 - 
                                4
Plech se sněhem vložíme opatrně do předehřáté trouby na 135°C a pečeme (sušíme) při teplotě cca 100°C nejméně 1.5 - 2 hodiny.
 - 
                                5
Dezert nesmíme péct na více stupňů, mohl by klesnout a nepovedl by se. Když je korpus upečený, měl by mít lehce růžovou barvu. Troubu vypneme, necháme ji pootevřenou, ale korpus v ní necháme dojít a vychladnout.
 - 
                                6
Maliny omyjeme a necháme oschnout. Kiwi omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Malé lístky meduňky omyjeme a necháme osušit.
 - 
                                7
Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru, lžíci likéru a jen chvilku ještě šleháme. (Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem.)
 - 
                                8
Po vychladnutí korpus vrchovatě ozdobíme šlehačkou, malinami s kiwi a dozdobíme lístky meduňky.