Zelné omelety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 220.3 mg
  • Vláknina 7489.8 mg
  • Vitamín A 7489.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hlávkové zelí nadrobno nakrájíme.

  • 2

    V míse rozšleháme žloutky s mlékem a solí. Přisypeme mouku, opepříme a postupně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přimícháme zelí.

  • 3

    Na pánvi vymazané olejem pečeme z těsta malé omelety po obou stranách. Po upečení je přehneme na polovinu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu