Celerové řízky s mletým masem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1338 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 134.2 mg
- Draslík 731.8 mg
- Vláknina 8665 mg
- Vitamín A 8665 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Celerovou bulvu očistíme, nakrájíme na silnější plátky, vložíme do slané vroucí vody a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. 
- 
                                2Mleté maso osolíme, opepříme a celerové plátky masem obalíme. Nyní rozkvedláme vejce s trochou mléka, řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. 
- 
                                3Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        