Mletý biftek s chřestem a kulatými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 500 g Chřest bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.47 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 63.4 mg
  • Draslík 1395.5 mg
  • Vláknina 12750 mg
  • Vitamín A 12750 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykrajovátkem vykrojíme z brambor kuličky, které uvaříme ve slané vodě.

  • 2

    Očistíme a omyjeme chřest a odřízneme tvrdší konce. Uvaříme doměkka v osolené vodě.

  • 3

    Na troše oleje opečeme z obou stran bifteky - můžeme i ugrilovat v troubě.

  • 4

    Na talíř pokládáme chřest, na něj biftek překrojený na dvě půlky a doplníme bramborami.

Komentáře k receptu