Těstoviny barevné s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Hroznové víno
  • 175 g Kuřecí maso vařené
  • 150 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Pesto
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 201 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 164.9 mg
  • Vláknina 6495 mg
  • Vitamín A 6495 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme v misce vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a máme francouzskou zálivku.

  • 2

    Ve velkém množství vroucí osolené vody uvaříme 10 minut těstoviny, které propláchneme a necháme okapat. Přendáme je do mísy a vmícháme do nich lžíci francouzské zálivky, dáme stranou vychladnout.

  • 3

    Smícháme v misce omáčku pesto, majonézu, kysanou smetanu, sůl a pepř.

  • 4

    Na proužky nakrájíme kuřecí maso, celer nakrájíme na plátky a hroznové víno překrojíme na půlky a odstraníme pecky. Pár kuliček si schováme na ozdobu. Na tenké proužky nakrájíme mrkev.

  • 5

    Kuřecí maso, celer, mrkev, hroznové víno a směs v majonéze přidáme do těstovin a promícháme.

  • 6

    Těstovinovou směs dáme na dva talíře, ozdobíme kuličkami vína a podáváme.

Komentáře k receptu