Jáhlové škubánky s cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 137 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 121.9 mg
 - Vláknina 9066.7 mg
 - Vitamín A 9066.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly nejméně dvakrát spaříme vroucí vodou, vysypeme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, aby se rozvařily, asi 30 minut. Do uvařených jáhel přidáme krupici, dobře promícháme, podle chuti osolíme. Z připravené hmoty lžící tvarujeme škubánky, které pokládáme podle porcí na talíře.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme oloupanou a na tenké pásky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a polijeme připravené porce na talíři. Vrch posypeme nastrouhaným sýrem.