Kuřecí špízy po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 12 ks Kafirové listy
  • 1.5 dl Kokosové mléko
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 345.6 mg
  • Vláknina 1926 mg
  • Vitamín A 1926 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do menší pánve dáme kari pastu a povaříme minutu, přilijeme polovinu kokosového mléka a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se dvě třetiny nevypaří. Pánev odstavíme, vmícháme zbylé kokosové mléko a necháme zchladnout.

  • 2

    Kuřecí prsa zbavená kostí a kůže nakrájíme na kousky a vmícháme do marinády, která vychladla. Zakryjeme a necháme dvě hodiny marinovat.

  • 3

    Cibuli nakrájíme do trojúhelníčků a papriky na plátky. Kuřecí kousky vyndáme z marinády a napícháme na jehly, střídáme maso se zeleninou a limetkovými listy.

  • 4

    Smícháme v misce olej, limetkovou šťávu a směsí přelijeme kebaby. Gřilujeme 15 minut, občas obrátíme a poléváme šťávou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu