Dušená kachna na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 18

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Mák mletý
  • 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 kg Kachna domácí
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 126.7 mg
  • Draslík 392.9 mg
  • Vláknina 2115.4 mg
  • Vitamín A 2115.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme, smícháme s utřeným česnekem, fenyklem, chilli kořením, kmínem, zázvorem a mákem a na rozpáleném oleji osmahneme. Přidáme maso, osolíme a zprudka orestujeme ze všech stran. Poté podlijeme vodou, zakryjeme a dusíme doměkka.

  • 2

    Před koncem dušení přidáme kokos, dochutíme citronovou šťávou a dodusíme.

Komentáře k receptu