Kořeněná nadívaná kachna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 1200 g Kachna mražená
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Hřebíček
  • 3 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 kávová lžička Kardamom
  • 3 kávová lžička Kmín celý
  • 6 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1.5 kávová lžička Skořice celá
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 0.25 ks Veka
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 838 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 502.4 mg
  • Vláknina 6653.6 mg
  • Vitamín A 6653.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 164 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, feferony i kachní vnitřnosti rozemeleme, veku namočíme v mléce, vše smícháme se zázvorem, horkým kořením a nastrouhanými vařenými brambory. Ochutíme solí a důkladně promícháme.

  • 2

    Směsí naplníme očištěnou kachnu a zašijeme. Česnek utřeme se solí a pepřem, maso ochucenou solí potřeme. Vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Poté znovu podlijeme a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Mezitím průběžně poléváme šťávou.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu