Bylinkové máslo s pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Estragon
  • 10 g Máta
  • 250 g Máslo jihočeské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 73.1 mg
  • Vláknina 504.2 mg
  • Vitamín A 504.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do mixéru, přidáme na kostky nakrájené máslo, estragon, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, mátu, nakrájenou pažitku, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu a vše důkladně rozmixujeme. Ochutnáme a podle vlastní chuti osolíme, opepříme, rozmícháme a směs přeložíme na pergamenový papír, zabalíme do tvaru knedlíku, konce prohneme a dáme do ledničky, aby směs ztuhla.

Komentáře k receptu