Bramborovo-rýžové smažené krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • 6 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 281.6 mg
  • Vláknina 8948.8 mg
  • Vitamín A 8948.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme rýži, scedíme jí a rozprostřeme na mělký talíř, aby vychladla. Čas od času ji promícháme vidličkou. Tím zabráníme vytvoření hrudek.

  • 2

    Dvě velké brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Na malé kousky nakrájíme oloupanou červenou cibuli, česnek utřeme se solí a nasekáme petrželku. Brambory vložíme do osolené vroucí vody, na mírném ohni vaříme 10-15 minut. Když změknou, vodu slijeme a brambory rozmačkáme na kaši.

  • 3

    Tu smícháme s vychladlou rýží, přidáme připravenou cibuli, česnek a petrželku, osolíme, opepříme a důkladně prohněteme.

  • 4

    Ze směsi vytvoříme válečky, které obalíme v sezamových semínkách.

  • 5

    Do větší pánve se silnějším dnem nalijeme asi 1 cm oleje. Krokety vložíme do rozpáleného oleje a za občasného zamíchání smažíme 2-3 minuty dozlatova.

Komentáře k receptu