Houbové lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 4 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 3 šálek Houby čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 272.1 mg
  • Vláknina 3983.2 mg
  • Vitamín A 3983.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle.

  • 2

    Přidáme nakrájené houby, sůl, petrželovou nať a dusíme doměkka.

  • 3

    Do částečně vychladlých hub přidáme žemle, které jsme namočili do mléka, vymačkali a prolisovali. Potom přidáme žloutky a vše promícháme.

  • 4

    Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a na oleji pečeme lívance.

Komentáře k receptu