Candát dušený na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 1500 g Candát obecný
  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Víno červené
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1216 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 474.7 mg
  • Vláknina 5445 mg
  • Vitamín A 5445 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve, stáhneme kůži, opatrně vyjmeme páteř a maso nakrájíme na filety. Osolíme a opaprikujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku a usmažíme středně tmavou cibulovou jíšku. Podlijeme červeným vínem, vodou, osolíme, přimícháme rajčatový protlak, přidáme odřezky z ryby i s hlavou a vaříme asi 1/2 hodiny. Omáčku procedíme, vložíme do ní rybí filety a podusíme 10 minut.

  • 3

    Filety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vinnou omáčkou.

Komentáře k receptu