Tagliatelle s máslem česnekovým
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 470 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 275.3 mg
 - Draslík 110.7 mg
 - Vláknina 20776.8 mg
 - Vitamín A 20776.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do větší misky nasypeme mouku a špetku soli. Uděláme uprostřed důlek, do něj rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce oleje a zpracujeme těsto. Hněteme ho, aby bylo propracované, poté přikryjeme a necháme odpočinout 15 minut.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme požadované tvary. Těstovinovou placku rozkrájíme na tenké dlouhé pásky široké 1 cm.
 - 
                                3
Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme 1 lžíci oleje a těstoviny. Vaříme 3 minuty. Poté necháme okapat.
 - 
                                4
Smícháme rozetřený česnek, máslo a petrželku. Zamícháme do těstovin, osolíme, opepříme a ihned podáváme.