Slepice dušená se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Slepice
  • 100 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Petržel kořen
  • 100 g Houby čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 80 g Paprika zelená
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1112 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 792.9 mg
  • Vláknina 7791.5 mg
  • Vitamín A 7791.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepičí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, houby na plátky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme vodou a na mírném ohni vaříme 40 minut. Přisypeme houby, povaříme 10 minut, přidáme zeleninu a dovaříme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře k receptu