Pečený hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Hovězí jazyk
  • 1 ks Žemle tuková
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 188.8 mg
  • Vláknina 2071 mg
  • Vitamín A 2071 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jazyk očistíme a spolu s očištěnou zeleninou a cibulí uvaříme. Jakmile je jazyk uvařený, vložíme jej nachvilku do studené vody a oloupeme. Oloupaný jazyk nakrájíme na plátky, které vyskládáme do zapékací mísy. Plátky potřeme sardelovým máslem smíchaným s namočenou prolisovanou žemlí a necháme péct cca 1/2 hodiny.

  • 2

    Na závěr jazyk zalijem šálkem smetany a necháme ještě chvilku zapéct. Dle potřeby zakapeme citrónovu šťávou.

  • 3

    Jako přílohu podáváme těstoviny anebo nočky.

Komentáře k receptu