Velikonoční věnečky s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Kandované ovoce
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 128.6 mg
  • Draslík 14.6 mg
  • Vláknina 352 mg
  • Vitamín A 352 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem, přimícháme žloutek, mléko a třeme do pěny. Poté postupně vmícháme prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Z těsta tvoříme ve strojku s hvězdičkovým nástavcem proužky, které spojíme do věnečku a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Věnečky ozdobíme pokrájeným kandovaným ovocem a pečeme v předehřáté troubě asi 8 minut, až věnečky zrůžoví.

Komentáře k receptu