Zapékaná čekanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mascarpone
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 4 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 plátek Šunka dušená
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 146.5 mg
  • Vláknina 3139.8 mg
  • Vitamín A 3139.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykrojíme tvrdý střed z čekanky. Poté osmahneme na másle, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a povaříme.

  • 2

    Vyndáme čekanky z hrnce, každou zabalíme do plátku šunky a položíme do máslem vymazaného pekáče.

  • 3

    Vyvaříme vývar na polovinu, vmícháme do něj mascarpone a směsí přelijeme čekanky.

  • 4

    Poklademe je ementálem a dáme na 20 minut zapéct do předehřáté trouby.

Komentáře k receptu