Kořeněné rybí kuličky
Suroviny
- 500 g Filé rybí
 - 1 kávová lžička Chilli paprička
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 6 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Mouka hrachová
 - 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 337 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 1015.3 mg
 - Vláknina 13980.7 mg
 - Vitamín A 13980.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé uvaříme v osolené vodě a rozemeleme. Jednu cibuli i česnek rovněž umeleme, druhou cibuli rozkrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Přidáme umletou cibuli s česnekem a krátce orestujeme. Nakonec přidáme rybí maso, koření, sůl, důkladně promícháme a necháme cca 5 minut odpočinout.
 - 
                                2
Brambory mezitím uvaříme, nastrouháme, smícháme s jedním vejcem, hrachovou moukou i solí a vytvoříme menší placky. Na každou položíme kousek rybí směsi a zabalíme do kuličky. Druhé vejce rozšleháme, kuličky v něm namočíme, obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji smažíme do hněda.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.