Dort s mandarinkami a čokoládovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Solamyl - bramborový škrob
  • 75 g Cukr moučkový
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 75 g Poleva čokoládová
  • 200 g Mandarinky
  • 750 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 857 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 321.8 mg
  • Draslík 183.2 mg
  • Vláknina 2342 mg
  • Vitamín A 2342 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky s vodou ušleháme do pevného sněhu, zašleháme cukr, vanilkový cukr, rozšlehané žloutky a na závěr „zabalíme“ prosátou mouku s kypřícím práškem a Solamylem. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Pečeme zhruba 45 minut v troubě předehřáté na 180°C. Korpus necháme vychladnout.

  • 2

    V mezičase ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Ve smetaně rozmícháme vanilkové cukry, smetanu ušleháme, a poté do ní zašleháme rozpuštěnou čokoládovou polevu.

  • 3

    Vychladlý dort rozkrojíme, spodní díl zakapeme rumem a poklademe kompotovanými mandarinkami, které jsme nechali okapat (několik jich odložíme na ozdobu). Třetinu smetanového krému rozetřeme na mandarinky, přiklopíme vrchní díl korpusu a zbylým krémem celý dort rovnoměrně potřeme a uhladíme. Vršek dortu ozdobíme odloženými dílky mandarinek.

Komentáře k receptu