Velikonoční koláče s ovocem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 400 g Kompot meruňkový
  • 120 g Kompot rybízový
  • 60 g Mandle mleté
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 272.7 mg
  • Draslík 364.4 mg
  • Vláknina 7614.5 mg
  • Vitamín A 7614.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompotové meruňky i kompotový rybíz zvlášť scedíme a necháme okapat, mandle umeleme.

  • 2

    Ve vodní lázni šleháme mléko, vejce, cukr, rum a citronovou kůru dohladka a necháme vychladnout. Potom mixerem vyšleháme tuhý krém. Do krému pomalu zašleháváme rozpuštěné máslo, nakonec vmícháme prosátou mouku s mandlemi.

  • 3

    Menší zapékací misky vytřeme máslem, rozdělíme do nich těsto, které poklademe meruňkami a rybízem. Pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 175°C.

  • 4

    Prochladlé koláče vyjmeme z misek, překrojíme je a přes sítko sypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu