Tvarohové lívanečky se skořicí a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 g Tvaroh měkký
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 862 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 454 mg
  • Draslík 99.2 mg
  • Vláknina 66.4 mg
  • Vitamín A 66.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme tvaroh se žloutky a cukrem. Přidáme prosátou mouku a pevný sníh z bílků. Lívanečky smažíme po obou stranách v máslem vymazaném lívanečníku.

  • 2

    Podáváme sypané cukrem smíchaným se skořicí a ozdobené smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dotuha.

Komentáře k receptu