Góánské krevetové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Feferony
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 90.8 mg
  • Draslík 601.7 mg
  • Vláknina 16879.2 mg
  • Vitamín A 16879.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kokos rozvaříme, smícháme s hořčicí, utřeným česnekem, ostatním kořením, nasekanými feferonkami a nakonec ochutíme solí.

  • 2

    Jednu cibuli nadrobno rozsekáme a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. Přidáme směs koření, druhou cibuli pokrájenou na kolečka, vařené krevety, směs dusíme do zhoustnutí šťávy. Poté dochutíme citronem a podáváme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu