Dýňové pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 4 kg Dýně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1360 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme semínka. Předehřejeme troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Obě půlky položíme rozříznutou částí na papír. Pečeme asi hodinu, dokud se dýně nedá propíchnout vidlicí. To bude přibližně za hodinu.

  • 2

    Z vychladlé dýně (abychom ji udrželi v rukou), vydlabeme dužinu, pokrájenou rozmixujeme na kaši, tu vložíme do velkého síta. Síto s dýňovým pyré zavěsíme nad velkou mísu tak, aby se jejího dna nedotýkalo. Dýňové pyré necháme v sítu přes noc v chladničce. Druhý den ho použijeme podle potřeby.

Komentáře k receptu