Moučník z jablečného těsta s mandlemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 3 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Mandle mleté
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 208.8 mg
  • Vláknina 4405.5 mg
  • Vitamín A 4405.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    V míse našleháme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem. Vmícháme jablka a hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Těsto roetřeme do máslem vymazaného a mletými mandlemi vysypaného pekáče. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35 minut.

  • 4

    Upečený moučník po vychladnutí vyklopíme z pekáče a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu