Vločkový koláč s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 70 g Ovesné vločky
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 70 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Jablka
  • 1 hrnek Mléko sójové
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 97.6 mg
  • Vláknina 5242.8 mg
  • Vitamín A 5242.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 163.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky namočíme do sójového mléka a necháme nabobtnat.

  • 2

    Omytá, případně oloupaná jablka nastrouháme nahrubo do mísy a smícháme s ovesnými vločkami, moukou, práškem do pečiva, olejem, skořicí a omytými rozinkami. Podle potřeby přilijeme trochu sójového mléka.

  • 3

    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova 25-30 minut.

  • 4

    Po vychladnutí koláč nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře k receptu