Pirožky s bramborami
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 400 g Brambory
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.24 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 14.3 mg
 - Draslík 822.4 mg
 - Vláknina 16148.2 mg
 - Vitamín A 16148.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s kypřicím práškem, solí, přidáme rozpuštěné máslo a rozšlehaný jogurt. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
 - 
                                2
Cibuli pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rozmačkané vařené brambory a na jemno rozsekané feferony. Ochutíme solí, kořením, důkladně promícháme. Na mírném ohni ještě krátce prohřejeme.
 - 
                                3
Těsto znovu propracujeme, vyválíme, nakrájíme na čtverečky nebo trojúhelníčky. Poklademe na ně bramborovou směs, okraje navlhčíme a pevně přitiskneme. V rozpáleném oleji osmažíme do zlatova a podáváme.
 - 
                                4
Horké koření [39441]:
 - 
                                5
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.